18. Abril 2024

EL COL·LECTIU PRAGA, L’ASSOCIACIÓ DRETS I DIPUTATS CATALANS RECORREN AL SUPREM LA DISSOLUCIÓ DEL PARLAMENT

263 ciutadans i 35 diputats del Parlament català han presentat al Tribuna Suprem dos recursos demanant que es presenti un recurs d’inconstitucionalitat contra els acords del Consell de Ministres i del ple del Senat davant del Tribunal Constitucional perquè “l’article 155 no pot emparar la dissolució del Parlament”.

El Col·lectiu Praga, l’Associació Drets i altres juristes han presentat avui dimarts dos recursos davant el Suprem, per l’aplicació de l’article 155, que fan referència a la dissolució del Parlament i a la convocatòria d’eleccions per part del president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

El primer recurs ha estat presentat per 263 ciutadans, entre els que hi ha 144 juristes, i en ell es denuncia que les mesures han estat preses per un òrgan diferent de qui té la competència per poder fer-ho, que en aquest cas seria el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

A l’escrit presentat al Suprem s’afirma que es vulnera el dret de participació política dels ciutadans, ja que els representants polítics elegits han estat apartats de les seves funcions abans d’hora, al no haver-se acabat la legislatura ni haver -se dissolt el Parlament de Catalunya per part del president català.

El segon recurs l’han presentat 35 diputats de JxSí, la CUP i el diputat no adscrit Germà Gordó.  Els diputats reivindiquen, en el recurs presentat, el seu dret a exercir com a representants electes que són i afirmen que s’ha vulnerat aquest dret ja que s’ha produït una dissolució inconstitucional del Parlament, situació que ha provocat que es posi fi al seu mandat.

Podeu llegir aquí el recurs presentat pels juristes

Podeu llegir aquí el recurs presentat pels diputats

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
download udemy paid course for free