20. Abril 2024

MIQUEL BUCH, ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS, “ES INIMAGINABLE QUE ALGÚ PRETENGUI MALBARATAR TANTS DINERS”

El president de l’Associació de Municipis de Catalunya (ACM), Miquel Buch, ha afirmat aquest dimarts que l’ordre de la Fiscalia és “desmesurada i fora de lloc” “s’extralimita” i “pretén abusar de les seves competències” després d’ordenar que els col·legis electorals quedin precintats abans del 30 de setembre fins a les nou del vespre de l’1 d’octubre.

Buch ha descartat que hi hagi mobilitzacions de la ciutadania per evitar el precinte dels col·legis electorals. “No creiem que la feina de la policia sigui precintar i custodiar escoles que hi ha d’haver activitat el cap de setmana”, ha continuat el president de l’ACM, que ha afegit que veu “inimaginable que algú pretengui destinar i malbaratar tants diners” per prohibir activitats ja previstes.

Buch ha titllat l’ordre de la Fiscalia de “desmesurada i fora de lloc” i ha avisat que hi ha equipaments municipals com pavellons que han d’acollir partits de competicions escolars o biblioteques que tenen activitats previstes. “Trucarà ell als àrbitres?”, s’ha preguntat el president de l’ACM, que ha deixat clar que als ajuntaments “hi ha vida més enllà del fiscal” i ha garantit que diumenge que ve es podrà votar.

En l’ordre, el ministeri públic demana que es desallotgin les persones que estiguin dins del punt de votació, identificant els responsables i els “participants de l’ocupació”, així com decomissar el material destinat a la votació. A més, en el cas de locals grans, la Fiscalia demana que el dispositiu policial eviti la votació en un altre lloc de l’establiment o les seves immediacions, fins a “un radi de seguretat de 100 metres”. El ministeri públic es reserva l’opció de demanar la col·laboració també de policies locals, la Guàrdia Civil i la policia espanyola.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
free download udemy paid course