20. Abril 2024

RECONEIXEMENT, ORGULL, ALEGRIA I MOLTA EMOCIÓ DURANT ELS PREMIS DE COMUNICACIÓ

El Pòsit del Serrallo s’ha fet petit per acollir les més de 240 persones que han volgut assistir a la gala solidària dels premis de comunicació Tarragona 2017. L’acte, presidit pel conseller d’Interior i presentat pel periodista Oliver Márquez, ha comptat amb moments emotius: l’homenatge a l’exregidora Montse Gassull, la qual va ser una peça fonamental per a la investigació del cas Torredembarra. Un dels fiscals anticorrupció del cas 3% ha marcat presència. 

ramon_ricardEl periodisme viu temps difícils. I de tant en tant va bé premiar a aquells periodistes que, malgrat les dificultats, segueixen fent amb passió la seva professió com el primer dia. Els Premis de Comunicació La República Checa, per cinquè any consecutiu, han premiat la tasca periodística d’11 comunicadors que s’han destacat per la seva trajectòria i professionalitat.
El Teatre del Pòsit del Port de Tarragona es va engalanar per reconèixer a periodistes com Ramon Pellicer i Francesc Joan, i diaris com Aguaita.cat o 3 de vuit. Un acte fresc, distès i diferent, on s’intenta oblidar del protocol i es busca la sorpresa, el riure i, en el fons, el reconeixement a periodistes de nivell. I a més, per si fos poc, amb fins benèfics: la recaptació d’enguany s’ha destinat a Astafanias, una associació de famílies de disminuïts psíquics del Tarragonès.

Oliver Martínez va ser l’encarregat de presentar i conduir un acte que va tenir grans moments d’humor. Un a un, els premiats van anar ocupant la seva part de protagonisme que els hi tocava a l’escenari per recollir un premi més que merescut. Francesc Joan, premi a periodisme esportiu, Rafa Marrassé, com a periodisme d’investigació, Marc Lladó, per la millor imatge, Aguaita.cat, per periodisme digital, Roger Segura, per transparència, Raúl Cosano, per periodisme ciutadà, Dani Sainz de Aja, com a presentador de TV, Laura Casas, per premsa radiofònica, 3 de vuit, per periodisme local i Elies Pujol, premi a la trajectòria professional.

premiats___Abans d’entregar una de les distincions més importants de la gala, el Premi Nacional, el Mosso d’Esquadra Pep Cardona va aixecar de la cadira a tots els assistents cantant El meu país tan petit, amb una veu profunda i greu que va fer tremolar per les quatre parets de la sala principal del Pòsit. Ramon Pellicer, de mans del Conseller de l’Interior Jordi Jané, va rebre el Premi Nacional. “Suposo que el jurat haurà valorat els 35 anys que porto dedicat a aquesta professió, amb tant o més il·lusió amb la que vaig començar” va començar el barceloní la seva breu intervenció. “A l’altra banda, els destinataris d’aquestes informacions m’han fet sentir que amb la seva confiança els hi estava donant un servei” va concloure el presentador del TN de TV3,

Ricard Checa i  Jordi Jané van ser els encarregats de cloure l’acte. El director de La República Checa es va mostrar il·lusionat per haver pogut organitzar de nou uns premis de reconeixement a la tasca periodística “en uns moments força difícils”. “Vull demanar disculpes a tots els que s’han hagut de quedar fora, però tenim el cap d’Inspecció de Treball entre el públic i no volem problemes…” ha dit Ricard Checa en to jocós,  aconseguint les primeres rialles del públic. La sala estava plena de gom a gom. Uns 80 persones no van poder accedir a l’interior del teatret.

marta“La situació no és fàcil, perquè els que tenen quelcom a amagar sovint fan impossibles per silenciar el missatge” va destacar Checa. “El dia en el qual Carles Puigdemont ha fet pública la data del referèndum, jo us animo a lluitar per la independència… periodística” va concloure.

Finalment, l’encarregat de tancar l’acte va ser el conseller, qui va agrair La República Checa per la tasca que duu a terme. Jordi Jané va aprofitar que representants de tots els cossos policials eren a la gala per agrair la tasca de tots ells en l’àmbit de la seguretat. Per cloure el seu discurs i l’entrega de premis el penedesenc va fer públic un pensament que va comptar amb el suport unànim de tota la sala: “Demà, a dos quarts de vuit, no podem deixar passar, de cap manera, la possibilitat de la salvació del Nàstic”. El conseller ha inistit en la necessitat de donar sempre bones notícies.

(podeu veure més fotos al Facebook)

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Premium WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes Free
online free course