20. Abril 2024

I quan creus que tot s’ha acabat … tornen els dimonis

Sense cara per ser considerat, sense peus per poder-se moure… Però amb mans llestes per treballar i ser utilitzades.

Sembla que Àfrica mai deixarà de ser un lloc esclavista i d’explotació pels occidentals, qui ja des del s. XIV van veure aquest i el continent americà com un lloc per treure profit, en un començament aquest profit va ser únicament material, però a poc a poc es van engrescar per generar un mercat de persones, ja que la seva empresa consistia a vendre i comprar persones per utilitzar-les com a mà d’obra, per ser esclaus.

Avui dia estem vivint una situació on algunes potències que en èpoques de la colonització van provocar grans fractures al continent africà pensen que aquelles terres segueixen sent seves, i que poden plantejar-se el fet d’utilitzar aquelles persones com a números generadors d’estadístiques… és a dir que consideren aquell continent un laboratori.

No, així no!

L’obra que avui us presento és curiosa, ja que el temps ha jugat un paper molt important en la seva excepcionalitat.

Es tracta d’un fragment d’Alo Alo dels Betsileos de l’illa de Madagascar, aquests pobles van rebre influències que es veuen a les seves escultures que provenien d’Indonèsia, Aràbia i, òbviament, del continent africà.

Aquesta obra formaria part d’una gran escultura que se situaria damunt de la tomba d’una persona i que simbolitzaria aspectes quotidians o vitals de la persona difunta. En aquestes tombes les persones del poble realitzarien sacrificis i honors en commemoració de l’esperit de la persona.

És un gran exemple, tot i la seva poca qualitat artística o estilística, ja que el temps ha produït una sèrie de modificacions a la talla que la tornen una gran icona del que la societat africana ha viscut i viu avui dia. Un poble que sembla que per occident no tingui identitat, que no tingui cara; que no tingui possibilitats de cap mena, que no tingui peus; però això si, com sempre ha passat, que tingui mans que puguin produir benefici pels occidentals.

Crec que des de la colonització, encara que les generacions canviïn, a occident hi segueixen governant polítiques que s’haurien de considerar colonials.

“I quan creus que tot ha acabat, després d’un temps, tornen a sortir els dimonis”

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
free download udemy paid course