25. Abril 2024

‘Casa Macarrilla’ celebra el 53 aniversari amb una pluja d’Estrelles Michelin

No compartim cada dia sopar un ‘Estrella Michelin’. I encara menys amb tres. Això és quelcom que només està permès a alguns afortunats. És cert que hi ha excepcions, però que, malauradament, són, això mateix, excepcionals. Malgrat això, sempre hi ha un cop que sort que acaba contribuint a la felicitat d’uns quants. Normalment, la fortuna és limitada, per aquesta raó, cal gaudir-la al màxim. I això mateix és el que van fer els comensals que van poder assaborir el menú del 53 aniversari de la ‘Casa Macarrilla‘ de Cambrils.

El restaurant estava ple fins a la bandera. Entre els assistents es podrie trobar cuiners reputats i joves emergents. Entre ells, els dos ‘Estrelles Michelin’ de Cambrils: els xefs de Can Bosch i Rincón de Diego. Tots ells amb paladars refinats i exigents.

L’ambient i la decoració acollidora, senzilla i familiar i el savoir faire del personal de sala feien que la vetllada s’albirés inoblidable. Però, la guinda del pastís era, sens dubte, el cuiner Aurelio Morales, xef del restaurant Cebo de Madrid, qui venia a fer tàndem amb el cuiner amfitrió, el xef Xavier Martí i el seu germà, el cap de sala Eduard Martí, tots dos de ‘Can Macarrilla’.

La desfilada de plats i sobretot la manera glamurosa com eren presentats – amb explicació inclosa – feien que nit gastronòmica esdevingués un autèntic regal. Es tractava, en definitiva, d’un sopar d’estrelles, tant els que preparaven el menjar com els que l’assaborien.

Per celebrar, el 53 aniversari del mític restaurant cambrilenc, s’ha optat per un menú format per vuit exquisits plats i ‘regat’ amb vins de ‘Castellroig Sabaté i Josep Coca’.

El primer plat – una trilogia d’ostres amb pebrot i poma; a la planxa amb guacamole i escalfada estil ceviche – ha estat servit en una maqueta de la barca, en la que anava a pescar l’avi d’en Xavi i d’Eduard. El segon plat, elaborat per Aurelio Morales, era un ou de petitòria, au escabetxada, caviar i brou de rostes.

La cuina havia decidit – i bé – intercalar plats elaborats pels dos xefs, tal com si els comensals assistissin a una competició d’estrelles. Les especialitats de la ‘Casa Macarrilla’ i del restaurant Cebo s’han presentat com a autèntiques delicatessen. I els assistents encantats de poder degustar-les. Els cuiners amfitrions també s’han atrevit amb una croqueta de calls i truiteta de cigrons o una crema de carbassa 3 coccions i bolets.

L’arròs alicantí de salmorreta i la gamba vermella; l’anguila a l’all cremat amb parmantier de celerí o la peça de wagyu lacada, filet i moll d’os han estat també algunes de les exquisideses que s’han pogut assaborir. Una vivència gastronòmica que tothom hauria de viure…

Després de bufar les espelmes i tastar el pastís del Forn Huguet, els cuiners amfitrions han parlat amb el nostre digital…

 

VÍDEOS

Entrevista amb els xefs de la ‘Casa Macarrilla’ i del Restaurante Cebo

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
udemy paid course free download